
Potet- og purreløksuppe
2 personer Timian
Ingredienser
Suppe
300 g mandelpotet
1 purreløk
1 hvitløksfedd
1 sjalottløk
5 dl kyllingkraft el vann og 1 buljongterning
2 dl matfløte
1 - 2 ss crème fraîche
Olivenolje
Salt og pepper
Krutonger
2 skiver brød
½ dl olivenolje
1 hvitløksfedd
Salt og pepper
Garnityr
4 skiver bacon
En kvast timian
Rekkefølge
- Skrell poteter og hakk resten av grønnsakene
- Kok suppen
- Stek bacon
- Lag krutonger
Fremgangsmåte
Suppe
Skrell poteter og del dem i biter. Skyll purren og del den i ringer. Hakk hvitløk og sjalottløk og surr i olje det blir mykt (det skal ikke bli brunt). Ha poteter , purre, fløte og kraft i gryten. Kok opp og la suppen koke i ca 20 min, til potetene er møre. Rør inn Crème Fraîche og mos alt til til en glatt suppe i blender eller stavmikser. Smak til med salt og nykvernet pepper. Dryss finhakket timian over suppen. Når suppen koker steker du bacon i terninger og lager krutonger.
Krutonger
Sett stekeovnen på 160 grader. Ha olje og hvitløk i en liten ildfast form. Kutt brødskivene i små terninger og vend inn i oljen. Krydre med salt og pepper og stek i ovnen til de er gyldne, ca 5-6 min.
God middag!