arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Potet- og purreløksuppe

Potet- og purreløksuppe

  2 personer  Timian



Ingredienser

Suppe

300 g mandelpotet

1 purreløk

1 hvitløksfedd

1 sjalottløk

5 dl kyllingkraft el vann og 1 buljongterning

2 dl matfløte

1 - 2 ss crème fraîche

Olivenolje

Salt og pepper

Krutonger

2 skiver brød

½ dl olivenolje

1 hvitløksfedd

Salt og pepper

Garnityr

4 skiver bacon

En kvast timian


Rekkefølge

  1. Skrell poteter og hakk resten av grønnsakene
  2. Kok suppen
  3. Stek bacon
  4. Lag krutonger

Fremgangsmåte

Suppe

Skrell poteter og del dem i biter. Skyll purren og del den i ringer. Hakk hvitløk og sjalottløk og surr i olje det blir mykt (det skal ikke bli brunt). Ha poteter , purre, fløte og kraft i gryten. Kok opp og la suppen koke i ca 20 min, til potetene er møre. Rør inn Crème Fraîche og mos alt til til en glatt suppe i blender eller stavmikser. Smak til med salt og nykvernet pepper. Dryss finhakket timian over suppen. Når suppen koker steker du bacon i terninger og lager krutonger.

Krutonger

Sett stekeovnen på 160 grader. Ha olje og hvitløk i en liten ildfast form. Kutt brødskivene i små terninger og vend inn i oljen. Krydre med salt og pepper og stek i ovnen til de er gyldne, ca 5-6 min.

God middag!

translation missing: no.cart.general.title