
Pulled Pork
To personer Svin
Ingredienser
Pulled pork
0,5 kg svinenakke med flesk uten ben
1,5 dl eplemost
2 ss tomatketchup
1 ss muscovado sukker
2 ts dijon sennep
2 ts worchestersaus
2 ts paprikapulver
1/2 chili
2 fedd hvitløk, knust og finhakket
1 ss hvitvinseddik
Salt og nykvernet pepper
Cole slaw
50 g hodekål
1 gulrot
½ syrlig eple
Dressing
1 ss finhakket syltegurk
1 dl majones
1 dl Creme Fraichè
1 ss sitronsaft
1 ts sukker
1 ss kraft av sylteagurk
2 ts HP saus
Rekkefølge
- Lag marinade
- Forbered kjøttet og sett i ovnen
- Bak buns
- Lag Cole slaw
- Gjør ferdig kjøttet
Fremgangsmåte
Pulled pork
Bland krydderet til en marinade og gni det godt inn i kjøttet, la det ligge i ca 3-4 timer. Forvarm ovnen til 110 grader. Ha svinenakke med marinade og eplemost i en ildfast form. Sett et steketermometer i den tykkeste delen. Dekk med folie. Kjøttet skal stekes over lang tid til du oppnår en kjernetemperatur på 86 grader. Hell kraften som har dannet seg i en kjele og kok inn til den er halvert. La kjøttet hvile så lenge. Bruk to gafler og riv kjøttet fra hverandre. Når kraften er redusert blandes den i kjøttet.
Cole slow
Skjær kålen i strimler, rasp gulrot og eple. Bland sammen. Bland dressing og smak til med ekstra sitronsaft.
Server pulled pork i buns med Cole slaw og bbq saus.
God middag!