arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Rabarbrachutney

Rabarbrachutney

  2 personer  RabarbraIngredienser

Chutney

4 rabarbrastilker

1 eple

1/2 chili

1 bit ingefær

2 fiken

2 ss rørsukker/honning

1 dl rabrabrasaft, se egen oppskrift

Rabarbrasaft

500 g rabarbra

2,5 dl vann

100 g sukker

1 ss sitronsaft


Rekkefølge

  1. Lag rabarbrasaft
  2. Skyll, rens og del frukt og grønnsaker
  3. Kok chutney
  4. Steriliser glass

Fremgangsmåte

Rabarbrasaft

Skyll og del rabarbra i biter, og kok opp i en kjele med vann. Kok til rabarbraen er oppløst og sil av saften. Ha den rene saften tilbake i kjelen og tilsett sukker, rør til sukkeret er oppløst. Smak til med sitronsaft.

Chutney

Rens rabarbra, fiken og eple, og kutt i små biter. Finhakk chili og riv ingefær. Ha alt i en kjele med rabarbrasaft og sukker, og kok opp. La det hele småputre til det tykner litt, ca 30 min. Fjern eventuelt skum som har dannet set på toppen. Hell over på sterile glass. Oppbevares i kjøleskap. Holdbart i tett glass med lokk i flere måneder.

Sterilisering av glass

Legg glass i kokende vann i minimum 10 minutter eller i stekeovn ved 100 grader. Glassene fylles umiddelbart og settes på hodet til de er avkjølt.

Chutney smaker godt til ost, spekemat, grillet lam, kylling og storfe.

Godt tilbehør!

translation missing: no.cart.general.title