
Rabarbrachutney
2 personer Rabarbra
Ingredienser
Chutney
4 rabarbrastilker
1 eple
1/2 chili
1 bit ingefær
2 fiken
2 ss rørsukker/honning
1 dl rabrabrasaft, se egen oppskrift
Rabarbrasaft
500 g rabarbra
2,5 dl vann
100 g sukker
1 ss sitronsaft
Rekkefølge
- Lag rabarbrasaft
- Skyll, rens og del frukt og grønnsaker
- Kok chutney
- Steriliser glass
Fremgangsmåte
Rabarbrasaft
Skyll og del rabarbra i biter, og kok opp i en kjele med vann. Kok til rabarbraen er oppløst og sil av saften. Ha den rene saften tilbake i kjelen og tilsett sukker, rør til sukkeret er oppløst. Smak til med sitronsaft.
Chutney
Rens rabarbra, fiken og eple, og kutt i små biter. Finhakk chili og riv ingefær. Ha alt i en kjele med rabarbrasaft og sukker, og kok opp. La det hele småputre til det tykner litt, ca 30 min. Fjern eventuelt skum som har dannet set på toppen. Hell over på sterile glass. Oppbevares i kjøleskap. Holdbart i tett glass med lokk i flere måneder.
Sterilisering av glass
Legg glass i kokende vann i minimum 10 minutter eller i stekeovn ved 100 grader. Glassene fylles umiddelbart og settes på hodet til de er avkjølt.
Chutney smaker godt til ost, spekemat, grillet lam, kylling og storfe.
Godt tilbehør!