arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Reinsdyrgryte

Reinsdyrgryte

  2 person   ViltIngredienser

Reinsdyrgryte

300 g reinsdyrkjøtt f.eks mørbrad eller flatbiff

100 g kantareller eller annen sopp

1 gulrot

1 bit sellerirot

3 sjalottløk

2 dl viltkraft

1 dl rødvin

1 ss tyttebær

6 einerbær

1 laurbærblad

Salt og pepper

2 ss rapsolje

2 ss smør

Bladpersille eller timian ‍  

Potetmos

6 mandelpoteter

1 ss smør

1 dl matfløte

Salt og pepper


Rekkefølge

  1. Skjær kjøttet rent og del det i skiver evt. terninger
  2. Rens og del grønnsakene i terninger
  3. Finhakk urtene
  4. Stek kjøttet
  5. Kok poteter

Fremgangsmåte

Reinsdyrgryte

Skjær kjøttet i skiver eller terninger. Vend kjøttet i mel, salt og pepper og brun det raskt i en panne. I en gryte surrer du løken i litt olje, hell over rødvinen og la det koke inn til halvparten. Ha det stekte kjøttet over i gryten og kok ut pannen med vann. Hell det også over i gryten. Tilsett knuste einerbær og laurbærblad. La det stå å trekke en times tid. Ha i grønnsakene og la gryten trekke videre til alt er mørt. Stek kantarellene i en panne og ha dem i gryten helt til slutt sammen med tyttebær og finhakkede urter. Er sausen for tynn kan du jevne den med et par teskjeer maizennamel utrørt i litt vann.

Potetmos

Skrell og del potetene. Kok dem møre i vann uten salt. Slå av vannet og press potetene gjennom en potetmoser. Tilsett smør og matfløte og rør forsiktig sammen til ønsket konsistens. Til potetmos må du ikke bruke stavmikser. Poteter tåler ikke for mye røring, da blir mosen seig.

God Middag!

translation missing: no.cart.general.title