
Reinsdyrgryte
2 person Vilt
Ingredienser
Reinsdyrgryte
300 g reinsdyrkjøtt f.eks mørbrad eller flatbiff
100 g kantareller eller annen sopp
1 gulrot
1 bit sellerirot
3 sjalottløk
2 dl viltkraft
1 dl rødvin
1 ss tyttebær
6 einerbær
1 laurbærblad
Salt og pepper
2 ss rapsolje
2 ss smør
Bladpersille eller timian
Potetmos
6 mandelpoteter
1 ss smør
1 dl matfløte
Salt og pepper
Rekkefølge
- Skjær kjøttet rent og del det i skiver evt. terninger
- Rens og del grønnsakene i terninger
- Finhakk urtene
- Stek kjøttet
- Kok poteter
Fremgangsmåte
Reinsdyrgryte
Skjær kjøttet i skiver eller terninger. Vend kjøttet i mel, salt og pepper og brun det raskt i en panne. I en gryte surrer du løken i litt olje, hell over rødvinen og la det koke inn til halvparten. Ha det stekte kjøttet over i gryten og kok ut pannen med vann. Hell det også over i gryten. Tilsett knuste einerbær og laurbærblad. La det stå å trekke en times tid. Ha i grønnsakene og la gryten trekke videre til alt er mørt. Stek kantarellene i en panne og ha dem i gryten helt til slutt sammen med tyttebær og finhakkede urter. Er sausen for tynn kan du jevne den med et par teskjeer maizennamel utrørt i litt vann.
Potetmos
Skrell og del potetene. Kok dem møre i vann uten salt. Slå av vannet og press potetene gjennom en potetmoser. Tilsett smør og matfløte og rør forsiktig sammen til ønsket konsistens. Til potetmos må du ikke bruke stavmikser. Poteter tåler ikke for mye røring, da blir mosen seig.
God Middag!