arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Ribbe

Ribbe

  Familien   Svin



Ingredienser

Ribbe

500 g tynnribbe per person

Vann

Salt og pepper



Rekkefølge

  1. 21. desember
  2. Julaften - sett ribba i ovnen tidlig om morgenen

Fremgangsmåte

Den 21. desember, tre dager før julaften, gnir du ribba inn med rikelig salt og pepper. Pakk den godt inn og legg den i kjøleskapet til julaften morgen.

Julaftenmorgen i åtte-tiden legger du ribba med svoren ned i en langpanne. Hell vann i langpanna og dekk formen med aluminiumsfolie. Sett ovnen på 180 grader, og la ribba stå i ovnen i ca 45 minutter.

Ta ribba ut av ovnen og senk temperaturen til 90 grader. Snu ribba, og legg gjerne en skål eller aluminiumsfolie under midten på ribba slik at den ikke synker sammen. Den skal gjerne stå i en liten bue. Når temperaturen i ovnen har sunket til 90 grader setter du ribba inn, og lar den stå i ca 7 timer.

En times tid før julemiddagen skrur du temperaturen opp til 250 grader. Nå tar det ikke lang tid før svoren begynner og poppe opp, og i løpet av 15-20 minutter vil svoren være sprø og fin.

Ta ut ribba og la den hvile en halvtimes tid.

God Jul!

translation missing: no.cart.general.title