
Ribbe
Familien Svin
Ingredienser
Ribbe
500 g tynnribbe per person
Vann
Salt og pepper
Rekkefølge
- 21. desember
- Julaften - sett ribba i ovnen tidlig om morgenen
Fremgangsmåte
Den 21. desember, tre dager før julaften, gnir du ribba inn med rikelig salt og pepper. Pakk den godt inn og legg den i kjøleskapet til julaften morgen.
Julaftenmorgen i åtte-tiden legger du ribba med svoren ned i en langpanne. Hell vann i langpanna og dekk formen med aluminiumsfolie. Sett ovnen på 180 grader, og la ribba stå i ovnen i ca 45 minutter.
Ta ribba ut av ovnen og senk temperaturen til 90 grader. Snu ribba, og legg gjerne en skål eller aluminiumsfolie under midten på ribba slik at den ikke synker sammen. Den skal gjerne stå i en liten bue. Når temperaturen i ovnen har sunket til 90 grader setter du ribba inn, og lar den stå i ca 7 timer.
En times tid før julemiddagen skrur du temperaturen opp til 250 grader. Nå tar det ikke lang tid før svoren begynner og poppe opp, og i løpet av 15-20 minutter vil svoren være sprø og fin.
Ta ut ribba og la den hvile en halvtimes tid.
God Jul!