
Sei med løk
2 personer Sei
Ingredienser
Stekt sei
400 g seifilet
2 ss smør
2 ss rapsolje
1 dl hvetemel
Salt og pepper
Tilbehør
2 store løk
2 ss smør
1 ss sukker
Salt og pepper
Poteter til to personer
1 dl rømme
1 ss finhakket gressløk
Rekkefølge
- Sett over potetene
- Skrell og del løken, stek den
- Stek fisken
- Rør sammen rømme og gressløk
Fremgangsmåte
Skrell løken, del den i to og skjær i strimler. Smelt smør i en kjele og surr løken på middels varme til den blir gyllen, tilsett gjerne en skje med sukker, det fremhever smaken ytterligere og er også med på å karamellisere løken ekstra. Smak til med salt og pepper.
Del seifileten i porsjonsstykker og krydre med salt og pepper, vend deretter i mel. Varm smør og olje i stekepannen og stek fisken på begge sider til den har en fin sprø skorpe.
Server med kokte poteter og en rømmeklatt med gressløk.
God middag!