arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Thaisuppe

Selleri- og Grønnkålsuppe

  To personer   Selleri, Grønnkål



Ingredienser

Suppe

1/2 sellerirot

1 sjalottløk

5 dl grønnsakskraft eller vann/buljongterning

4 grønnkålblader

1/2 ss hvetemel

1 dl yoghurt

Salt og pepper

Tilbehør

Godt brød


Rekkefølge

  1. Sett på ovnen
  2. Rens og del grønnsaker
  3. Kok suppe

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 °C. Skrell selleri og sjalottløk og del dem i biter. Bakes i ovnen til de er møre, ca. 15 minutter. Dette gir en rundere smak på grønnsakene.

Vask grønnkålen godt og tørk av den. Fjern stilken som er ganske bitter og trevlete. Skjær ett av bladene i strimler og legg til side, kan brukes til topping. Resten skjæres i biter og legges i grønnsakskraften sammen med selleri og løk. Kok i ca 5 min. Kok opp litt vann i en liten kjele og dypp kålstrimlene i det kokende vannet i noen sekunder. De får en fin farge og smaker godt som topping.

Rist sammen yoghurt og mel og jevn suppen. La den koke et par minutter før du moser med en stavmikser.

Server gjerne med godt brød til.

God suppe!

translation missing: no.cart.general.title