
Selleri- og Grønnkålsuppe
To personer Selleri, Grønnkål
Ingredienser
Suppe
1/2 sellerirot
1 sjalottløk
5 dl grønnsakskraft eller vann/buljongterning
4 grønnkålblader
1/2 ss hvetemel
1 dl yoghurt
Salt og pepper
Tilbehør
Godt brød
Rekkefølge
- Sett på ovnen
- Rens og del grønnsaker
- Kok suppe
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200 °C. Skrell selleri og sjalottløk og del dem i biter. Bakes i ovnen til de er møre, ca. 15 minutter. Dette gir en rundere smak på grønnsakene.
Vask grønnkålen godt og tørk av den. Fjern stilken som er ganske bitter og trevlete. Skjær ett av bladene i strimler og legg til side, kan brukes til topping. Resten skjæres i biter og legges i grønnsakskraften sammen med selleri og løk. Kok i ca 5 min. Kok opp litt vann i en liten kjele og dypp kålstrimlene i det kokende vannet i noen sekunder. De får en fin farge og smaker godt som topping.
Rist sammen yoghurt og mel og jevn suppen. La den koke et par minutter før du moser med en stavmikser.
Server gjerne med godt brød til.
God suppe!