arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Skalldyrkraft

Skalldyrkraft

  Ca 2 liter  Reker



Ingredienser

Rekeskall fra 1 kilo reker

Ca 2 liter kaldt vann

1 løk

1 purreløk

3 hvitløksfedd

1 gulrot 

100 g sellerirot

Salt

8-10 hele pepperkorn



Fremgangsmåte

Kraft av rekeskall

Skrell og kutt grønnsakene i små biter og ha alt i kjelen sammen med rekeskallet. Hell over kaldt vann til det dekker. Kok opp og skum godt av. La kraften deretter trekke/småkoke i 30 minutter. Slå av varmen og la den trekke i 20 minutter til. Sil kraften. Nå kan du koke inn kraften til du får ønsket mengde og smak. Å bruke rekeskall er den enkleste måten å koke skalldyrkraft på, men alle typer skalldyr kan selvsagt brukes å koke kraft på.

Kraft av hummer- eller sjøkrepsskall

Har du for eksempel skall fra hummer eller sjøkreps bør dette først stekes i panne på høy varme for å få frem de beste smakene. Etter noen minutter tilsetter du et par spiseskjeer med tomatpure som svissjer med. Deretter heller du på vann og legger i grønnsakene. Kok opp og skum godt av. La kraften deretter trekke/småkoke i 30 minutter. Slå av varmen og la den trekke i 20 minutter til. Sil kraften. Nå kan du koke inn kraften til du får ønsket mengde og smak.

translation missing: no.cart.general.title