arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Skrei med grønnkål

Skrei med grønnkål

  2 personer  Skrei



Ingredienser

Skrei

400 g loin av skrei

Grønnsaker

3-4 grønnkålblader

4 vårløk

2 ss smør

Salt og pepper

Gressløk

Soyasmør

150 g smør

1 dl soyasaus

1 ss limesaft

1 ss finhakket sjalottløk

Gulrotpuré

3 gulrøtter

1 ss smør

1 ss crème fraîche



Rekkefølge

  1. Salt fisken
  2. Skjær alle grønnsakene
  3. Kok gulrøtter
  4. Stek fisken og damp grønnsakene
  5. Finhakk sjalottløk og lag soyasmør

Fremgangsmåte

Torsk

Tørk godt av fisken. Du kan gjerne salte fisken en halvtime før du skal tilberede den. Skyll av saltet igjen og tørk den godt. Fisken kan dampes i en kjele med damprist eller i en dampovn hvis du har det. Det er ikke mange minuttene som skal til før den er ferdig.

Gulrotpuré

Skrell og del gulrøttene i biter. Kokes møre i vann med litt salt. Tøm av kokevannet og mos gulrøttene med 1 ss smør og 1 ss crème fraîche.

Grønnsaker

Del grønnkålen i biter, fjern midtstilken og skjær vårløk i skiver. Disse smørdampes i en kjele i et par minutter.

Soyasmør

Smelt 150 g smør i en kasserolle og la det syde til det blir nøttebrunt. Tilsett 1 dl soyasaus og 1 ss finhakket sjalottløk og la det surre på svak varme i 5 - 6 minutter.  Smak til med limesaft.

Godt suppe!

translation missing: no.cart.general.title