
Skrei med grønnkål
2 personer Skrei
Ingredienser
Skrei
400 g loin av skrei
Grønnsaker
3-4 grønnkålblader
4 vårløk
2 ss smør
Salt og pepper
Gressløk
Soyasmør
150 g smør
1 dl soyasaus
1 ss limesaft
1 ss finhakket sjalottløk
Gulrotpuré
3 gulrøtter
1 ss smør
1 ss crème fraîche
Rekkefølge
- Salt fisken
- Skjær alle grønnsakene
- Kok gulrøtter
- Stek fisken og damp grønnsakene
- Finhakk sjalottløk og lag soyasmør
Fremgangsmåte
Torsk
Tørk godt av fisken. Du kan gjerne salte fisken en halvtime før du skal tilberede den. Skyll av saltet igjen og tørk den godt. Fisken kan dampes i en kjele med damprist eller i en dampovn hvis du har det. Det er ikke mange minuttene som skal til før den er ferdig.
Gulrotpuré
Skrell og del gulrøttene i biter. Kokes møre i vann med litt salt. Tøm av kokevannet og mos gulrøttene med 1 ss smør og 1 ss crème fraîche.
Grønnsaker
Del grønnkålen i biter, fjern midtstilken og skjær vårløk i skiver. Disse smørdampes i en kjele i et par minutter.
Soyasmør
Smelt 150 g smør i en kasserolle og la det syde til det blir nøttebrunt. Tilsett 1 dl soyasaus og 1 ss finhakket sjalottløk og la det surre på svak varme i 5 - 6 minutter. Smak til med limesaft.
Godt suppe!