arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Snitzel

Snitzel

  To personer   Svin, Storfe



Ingredienser

Snitzel

2 skiver kalv eller svin ytrefilet à 200 gram

2 skiver skinke

2-4 skiver ost

Salt og pepper

Panering

3 ss hvetemel

1 egg

1 dl brødrasp

Salt og pepper

Smør og olje til steking

Potetmos

6 mandelpoteter

1 ss smør

1 dl matfløte

Salt og pepper 

Tilbehør

200 g sopp

1/2 sitron

1 ss kapers

Rekkefølge

  1. Kok poteter
  2. Bank kjøttet og paner det
  3. Stek sopp
  4. Stek snitzlene

Fremgangsmåte

Potetmos

Skrell og del potetene. Kok dem møre i vann uten salt. Slå av vannet og press potetene gjennom en potetmoser. Tilsett smør og matfløte og rør forsiktig sammen til ønsket konsistens. Til potetmos må du ikke bruke stavmikser. Poteter tåler ikke for mye røring, da blir mosen seig.

Snitzel

Bank filetene flate. De skal være tynne og ca 3 ganger størrelsen. Legg skinke og ost på den ene halvdelen. Brett over og lukk med en tannpirker (uten smak). Vend snitzlene i mel med salt og pepper, deretter i et sammenvispet egg og til slutt i brødkrumme. Stek dem i stekepanne med rikelig smør og olje på middels varme. Stekes til de blir gyllene fine, ca. 3-4 min. på hver side. Legg dem over på en tallerken med kjøkkenpapir slik fettet renner av.

Sopp

Stek soppen i tørr panne på god varme til å begynne med. Når soppen har sluppet fra seg væsken, kan du tilsette litt smør og steke soppen ferdig. Krydre med salt og pepper.

Server snitzelen med sitronskive og kapers.

God Middag!

translation missing: no.cart.general.title