arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Spekemat

Spekemat

  To personer   Svin



Ingredienser

Spekemat     

300 g spekeskinke eller fenalår

Potetsalat

650 g poteter

10 mellomstore

1 beger lettrømme

1 tube majones

1 sjalottløk

50 g sylteagurk

2 ss kraft av sylteagurk

1 ts dijon sennep

2 ss finhakket dill

Tilbehør

1 lite nykålhode

Urter som gressløk og bladpersille. Kjørvel kan også brukes. 

2 ss rømme 

Rekkefølge

  1. Kok poteter og lag potetsalat
  2. Kok nykål
  3. Legg spekemat på fat

Fremgangsmåte

Potetsalat

Kok potetene med skallet på til de er møre. Avkjøl (ta de ut av kjelen). Bland rømme, majones, sennep og kraft av sylteagurkene. Finhakk sylteagurk, sjalottløk og dill og rør dette godt inn. Skrell potetene og del i terninger. Bland forsiktig inn i dressingen.

Nykål og spekemat

Kok poteter og nykål mørt. Legg spekemat på fat. En liten klatt med smør og finhakkede urter er godt på den varme nykålen..

God Middag!

translation missing: no.cart.general.title