
Spicy ribbe
To personer Svin
Ingredienser
Spicy ribbe
1 stk tynnribbe
2 ananasringer
1 neve tørkede aprikoser
1 chili
4-5 hvitløksbåter
Glace til ribbe
1 dl soyasaus
2 dl søt soyasaus (ketcap manis)
4 ss brunt sukker
2 ss ketsjup
1 dl sweet chili sauce
Saft og skall av en lime
1 chili
1 bit ingefær på størrelse med en tommelfinger
1 stjerneanis
4 båter hvitløk
Rekkefølge
- Lag glace
- Stek ribben
- Pensle med glace underveis
Fremgangsmåte
Glace
Del hvitløk, chili og ingefær i biter og surr det i olje på svak varme i et par tre minutter. Tilsett soyasaus, sukker, ketsjup og stjerneanis, og la det putre på svak varme i ca 15. minutter. Ha i saften og finrevet skall av lime samt sweet chilisaus. La kjelen stå på svak varme til du skal pensle kjøttet. Da kan du fjerne alle de grove bitene fra glacen.
Ribben
Skjær av svoren og bena på ribben. Gni den inn med salt og pepper. Legg den i en ildfast form sammen med ananasringer, tørkede aprikoser, hvitløk og chili. Dekk til med aluminiumsfolie. Stek på 120 grader i ca en og en halv time. Fjern folien og pensle på det første laget med glace. La ribben stå en halvtime til og pensle over på nytt. Øk temperaturen til 240 grader og karamelliser ribben.
Kjernetemperaturen skal være ca 80 grader.
God Jul!