arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Spicy ribbe

Spicy ribbe

  To personer   SvinIngredienser

Spicy ribbe 

1 stk tynnribbe

2 ananasringer

1 neve tørkede aprikoser

1 chili

4-5 hvitløksbåter


Glace til ribbe

1 dl soyasaus

2 dl søt soyasaus (ketcap manis)

4 ss brunt sukker

2 ss ketsjup

1 dl sweet chili sauce

Saft og skall av en lime

1 chili

1 bit ingefær på størrelse med en tommelfinger

1 stjerneanis

4 båter hvitløk


Rekkefølge

  1. Lag glace
  2. Stek ribben
  3. Pensle med glace underveis

Fremgangsmåte

Glace

Del hvitløk, chili og ingefær i biter og surr det i olje på svak varme i et par tre minutter. Tilsett soyasaus, sukker, ketsjup og stjerneanis, og la det putre på svak varme i ca 15. minutter. Ha i saften og finrevet skall av lime samt sweet chilisaus. La kjelen stå på svak varme til du skal pensle kjøttet. Da kan du fjerne alle de grove bitene fra glacen.

Ribben

Skjær av svoren og bena på ribben. Gni den inn med salt og pepper. Legg den i en ildfast form sammen med ananasringer, tørkede aprikoser, hvitløk og chili. Dekk til med aluminiumsfolie. Stek på 120 grader i ca en og en halv time. Fjern folien og pensle på det første laget med glace. La ribben stå en halvtime til og pensle over på nytt. Øk temperaturen til 240 grader og karamelliser ribben. 

Kjernetemperaturen skal være ca 80 grader.

God Jul!

translation missing: no.cart.general.title