arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Stekt ørret

Stekt ørret

  2 personer  Ørret



Ingredienser

Stekt ørret

2 stk fjellørret a ca 300 g

2 dl seterrømme

Salt og pepper

1 ss smør

2 ss rapsolje

Agurksalat

1 slangeagurk

1 sitron

1 lime

1 dl rørsukker

1/2 dl vann

Tilbehør

Mandelpoteter til to personer

Rekkefølge

  1. Klargjør fisken
  2. Lag agurksalat
  3. Kok poteter
  4. Stek fisken

Fremgangsmåte

Stekt ørret

Stek ørretene i stekepannen, ett minutt på hver side i en blanding av rapsolje og smør, slik at de får en fin brunfarge. Tilsett seterrømme i stekepannen og la det hele stå å surre på svak varme i 15 minutter.

Agurksalat

Ha sukker, 1/2 dl vann, saften av en sitron og en lime i en bolle. Rør til sukkeret er oppløst. Juster eventuelt med mer sukker, lime eller sitron. Smak til med litt salt og grovkvernet pepper. Skrell agurken grovt. Det kan gjerne være igjen noen striper med grønt skall. Bruk ostehøvel og lag tynne skiver av agurken, legg alt i bollen og la det gjerne stå i kjøleskapet en times tid. 

Server med kokte poteter til.

God middag!

translation missing: no.cart.general.title