arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Surkål

Surkål

  4-6 personer



Ingredienser

Surkål

3/4 kg vanlig hodekål eller rødkål

1-2 ss svinefett eller smør

1-2 syrlige epler

1,5 ts karve

1/2 ss mel - kan sløyfes

5 dl vann eller kald kjøttkraft

1/2 ss eddik

1/2 ss sukker

1-2 ss ripssaft eller ripsgele



Rekkefølge

  1. Finsnitt kål
  2. Skrell epler
  3. Dampes mør

Fremgangsmåte

Finsnitt kålen og kok opp vann. Legg kålen i og gi den et oppkok. Sil vannet godt av. Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær dem i biter. Smelt smør i en kjele og legg forvellet kål, epler og krydder lagvis. Hell over kraft eller vann og la kålen dampe seg mør. Rør om av og til og tilsett mer væske om nødvendig. Kok i ca 2 timer. Kålen skal være mør, men ikke bli grøtaktig. Smak til med eddik, sukker og ripssaft eller ripsgele. 

Surkål kan lages god tid i forveien og smaker gjerne bedre. Når du varmer den forsiktig opp, før julemiddagen, kan du tilsette ribbesjy om du har kokt surkålen på vann.

God middag!

translation missing: no.cart.general.title