arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Svenske kjøttboller

Svenske kjøttboller

  To personer   Svin, Storfe



Ingredienser

Kjøttboller

400 g kjøttdeig, blanding av storfe og svin

1 egg

2 skiver loff uten skorpe

1 gul løk

1 dl melk

1/2 dl fløte

Salt og pepper


Fløtesaus

 1/2 gul løk

2 laurbærblad

2 dl oksekraft

2 ss hvetemel

75 g smør

1 dl melk

3 dl fløte

Potetmos

6 mandelpoteter

1 ss smør

1 dl matfløte

Salt og pepper

Tyttebær

100 g ferske eller fryste tyttebær

1 ss sukker

Rekkefølge

  1. Bland ferdig kjøttdeigen
  2. Kok poteter til mosen
  3. Stek kjøttboller
  4. Bland ferdig potetmosen
  5. Lag sausen
  6. Rør sammen tytterbær

Fremgangsmåte

Skjær opp løken og stek den lett i pannen til den blir blank. Legg kjøttdeig, løk, melk, fløte, loff og egg i en bolle. Rør det lett sammen, og la det hvile i 20 minutter. Form små boller i hånden din. Stek kjøttbollene i en panne med smør til de er gjennomstekte.

Ha tyttebær i en skål, tilsett sukker og rør sammen.

Skrell og del potetene. Kok dem møre i vann uten salt. Slå av vannet og press potetene gjennom en potetmoser. Tilsett smør og matfløte og rør forsiktig sammen til ønsket konsistens. Til potetmos må du ikke bruke stavmikser. Poteter tåler ikke for mye røring, da blir mosen seig.

Ha løk og olje i en kjele. Surr til løken bli blank.Tilsett mel og smør, og la det bli brunt. Tilsett deretter kraft, fløte og melk. Laurbærbladene kan koke med sausen til slutt.

Krydre med salt og pepper etter ønske.

God middag!

translation missing: no.cart.general.title