
Svenske kjøttboller
To personer Svin, Storfe
Ingredienser
Kjøttboller
400 g kjøttdeig, blanding av storfe og svin
1 egg
2 skiver loff uten skorpe
1 gul løk
1 dl melk
1/2 dl fløte
Salt og pepper
Fløtesaus
1/2 gul løk
2 laurbærblad
2 dl oksekraft
2 ss hvetemel
75 g smør
1 dl melk
3 dl fløte
Potetmos
6 mandelpoteter
1 ss smør
1 dl matfløte
Salt og pepper
Tyttebær
100 g ferske eller fryste tyttebær
1 ss sukker
Rekkefølge
- Bland ferdig kjøttdeigen
- Kok poteter til mosen
- Stek kjøttboller
- Bland ferdig potetmosen
- Lag sausen
- Rør sammen tytterbær
Fremgangsmåte
Skjær opp løken og stek den lett i pannen til den blir blank. Legg kjøttdeig, løk, melk, fløte, loff og egg i en bolle. Rør det lett sammen, og la det hvile i 20 minutter. Form små boller i hånden din. Stek kjøttbollene i en panne med smør
til de er gjennomstekte.
Ha tyttebær i en skål, tilsett sukker og rør sammen.
Skrell og del potetene. Kok dem møre i vann uten salt. Slå av vannet og press potetene gjennom en potetmoser. Tilsett smør og matfløte og rør forsiktig sammen til ønsket konsistens. Til potetmos må du ikke bruke stavmikser. Poteter tåler ikke for mye røring, da blir mosen seig.
Ha løk og olje i en kjele. Surr til løken bli blank.Tilsett mel og smør, og la det bli brunt. Tilsett deretter kraft, fløte og melk. Laurbærbladene kan koke med sausen til slutt.
Krydre med salt og pepper etter ønske.
God middag!