arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Syltet løk

Syltet løk

  2 personer



Ingredienser

2 rødløk, gul kepa eller andre rester av løk

1 hvitløksfedd

4 ss brunt farin eller vanlig sukker

Saft og revet skall fra 1 sitron

Saft og revet skall fra1 lime

Saft og revet skall fra 1/2 appelsin

5 dl vann

1/2 ts salt

10 pepperkorn



Rekkefølge

  1. Steriliser glasset
  2. Riv skall fra sitrus
  3. Del løken
  4. Kok lake

Fremgangsmåte

Steriliser glass

Kok opp vann i en kjele. Legg glassene i det kokende vannet. La de koke noen minutter. Ta de ut av kjelen og sett de på et rent kjøkkenhåndkle. Har du dampovn, kan du sette inn glassene noen minutter på 100°C istedenfor å koke dem. 

Lake

Riv skall fra lime, sitron og en 1/2 appelsin, og press saften av lime, sitron og appelsin. Hakk hvitløk. Skjær rødløken i tynne skiver og legg den på et rent glass. Kok opp vann, salt, pepper, sukker, hvitløk og saften av sitrusen, samt det revne skallet. Hell kraften over rødløken. Sett på tett lokk og avkjøl. Oppbevares i kjøleskap.

Godt tilbehør!

translation missing: no.cart.general.title