arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Syltet makrell

Syltet makrell 

  To personer   Makrell



Ingredienser

Syltet makrell

400 gr makrellfilet

1 l vann

1 ss salt

2 ss eddik

1 ss sukker

10 pepperkorn

2 laurbærblad

1 stjerneanis

1/2 chili

1 gulrot

100 g sellerirot/persillerot

3 sjalottløk

Dill

Tilbehør

Nykål

Nypoteter

2 dl rømme

1 ss revet pepperrot



Rekkefølge

Dag 1
  1. Rens og skjær opp grønnsaker
  2. Forbered fisken
  3. Kok opp laken

 Dag  2
  1. Kok poteter og kål 
  2. Lag rømmedressing

Fremgangsmåte

Dag 1

Rens alle grønnsakene og skjær dem i tynne skiver. Skyll og tørk makrellfiletene og del dem i biter på 3-4 cm. Du kan gjerne bruke hel fisk, skjær den i tykke skiver og beregn et par minutter koketid ekstra. Kok opp laken med alt krydderet. Rør rundt så sukker og salt løser seg opp. Legg i grønnsakskiver og makrellbiter, og gi det hele et oppkok. Avkjøl alt i laken og sett det kaldt til dagen etter. 

Dag 2

Rør ut litt revet pepperrot i rømme. Kok poteter og kål.

Server den kalde makrellen med varme poteter, nykål og pepperrotrømme til. En klatt med godt smør er godt både på nykål og poteter.

God middag!

translation missing: no.cart.general.title