
Thaisuppe
To personer Kamskjell
Ingredienser
Suppe
En god bit ingefær
I rød chili uten frø
1 sitrongress
2-3 hvitløksfedd
Litt frisk koriander
En klunk rapsolje
1 ss korianderfrø
1 ts gurkemeie
3 dl grønnsakskraft
1 boks kokosmelk
1 ss thai fish sauce
Garnityr
4 kamskjell
Et par never risnudler
Finhakket koriander
Tilbehør
Godt brød
Rekkefølge
- Lag “paste”
- Lag resten av suppen
- Kok risnudlene
- Stek kamskjellene
Fremgangsmåte
Paste
Mos sammen ingefær, chili, hvitløk, sitrongress (fjern de ytterste lagene),og litt frisk koriander til en paste i food prossesor el.l. Ha deretter pasten i en dyp panne med litt rapsolje og surr litt for å frigjøre aromaene. Rør hele tiden.
Suppen
Knus korianderfrøene i en morter og ha dem deretter i pannen sammen med gurkemeie. Tilsett kraften og la det småkoke et par minutter. Tilsett kokosmelk i pannen og kok opp igjen. La småkoke noen minutter. Til slutt tilsetter du en skje med thai fish sauce og frisk koriander.
Risnudler
Ha risnudler i en bolle og slå over kokende vann. La de stå 4-5 min. Slå av vannet. Legg nudlene i suppen før servering.
Kamskjell
Stek kamskjellene et minutt eller to på hver side, server sammen med suppen.
Server med godt brød til.
God suppe!