
Tom Yam
To personer Reker
Ingredienser
Suppe
200 g ferske reker
En god bit ingefær
1 bit galangal
1 rød chili uten frø
1 sitrongress
5 lime blader
2-3 hvitløksfedd
Frisk koriander
En klunk rapsolje
1 ss korianderfrø
1 ts gurkemeie
3 dl reke- eller fiskekraft
1 boks kokosmelk
1 ss thai fish sauce
1 lime
Garnityr
Finhakket koriander
Tilbehør
Godt brød
Rekkefølge
- Rens reker, spar på skallet om du ikke har fiskekraft
- Knus korianderfrø og finhakk løk og annet krydder
- Lag suppe
Fremgangsmåte
Knus korianderfrøene i en morter. Ha olje i en kjele eller vid panne og start med å surre korianderfrø og gurkemeie. Ha deretter i limeblader, finhakket ingefær, galangal, chili, hvitløk,og biter med sitrongress. Rør hele tiden. Tilsett kraften og la det småkoke et par minutter. Hvis du ikke har kraft, kan du gjerne svisje rekeskallet sammen med krydderet i noen minutter før du heller over vann i stedet. Sil suppen. Tilsett kokosmelk og kok opp igjen. La småkoke noen minutter. Til slutt tilsetter du en skje med thai fish sauce og frisk koriander. Rekene varmer du i suppen helt til slutt, de må ikke koke.
Skvis over litt lime og gi suppen et dryss med frisk koriander før servering.
Server med godt brød til.
God suppe!