arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Tom Yam

  To personer   Reker



Ingredienser

Suppe

200 g ferske reker

En god bit ingefær

1 bit galangal

1 rød chili uten frø

1 sitrongress

5 lime blader

2-3 hvitløksfedd

Frisk koriander

En klunk rapsolje

1 ss korianderfrø

1 ts gurkemeie

3 dl reke- eller fiskekraft 

1 boks kokosmelk

1 ss thai fish sauce 

1 lime

Garnityr

Finhakket koriander

Tilbehør

Godt brød

Rekkefølge

  1. Rens reker, spar på skallet om du ikke har fiskekraft
  2. Knus korianderfrø og finhakk løk og annet krydder
  3. Lag suppe

Fremgangsmåte

Knus korianderfrøene i en morter. Ha olje i en kjele eller vid panne og start med å surre korianderfrø og gurkemeie. Ha deretter i limeblader, finhakket ingefær, galangal, chili, hvitløk,og biter med sitrongress. Rør hele tiden. Tilsett kraften og la det småkoke et par minutter. Hvis du ikke har kraft, kan du gjerne svisje rekeskallet sammen med krydderet i noen minutter før du heller over vann i stedet. Sil suppen. Tilsett kokosmelk og kok opp igjen. La småkoke noen minutter. Til slutt tilsetter du en skje med thai fish sauce og frisk koriander. Rekene varmer du i suppen helt til slutt, de må ikke koke.

Skvis over litt lime og gi suppen et dryss med frisk koriander før servering.

Server med godt brød til.

God suppe!

translation missing: no.cart.general.title