arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Tomatiserte blåskjell

Tomatiserte blåskjell

  2 personer  Blåskjell



Ingredienser

Blåskjell

2 kg blåskjell

4 ss olivenolje

2 sjalottløk

4 hvitløksbåter

1 chili

2 dl hvitvin

Saft fra 1 sitron

1 boks hermetiske tomater

2 ss tomatpuré

Pepper

3 ss hakket persille

Tilbehør

Godt brød


Rekkefølge

  1. Vask og skrubb blåskjellene
  2. Lag tomatsausen
  3. Kok blåskjellene

Fremgangsmåte

Blåskjellene vaskes og skrubbes i kaldt vann. Fjern tråden. Kast alle skjell som er ødelagte eller ikke lukker seg.

Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Varm oljen i en gryte på middels varme og surr sjalottløk, hvitløk og chili. La surre uten å bli brunt, tilsett hvitvin og la det koke inn. Ha deretter i tomatpure og de hermetiske tomatene og la det putre i 10-15 minutter. Legg i blåskjellene og kok opp, de er ferdige når de åpner seg (ca 5 min.). Skvis over sitronen og dryss med finhakket persille.

Serveres med godt brød.

Godt middag!

translation missing: no.cart.general.title