arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Tomatsaus

Tomatsaus

  2 personer  Gamle tomaterIngredienser

Bruk opp gamle tomater

Har du noen gamle tomater liggende på benken, passer det ypperlig å lage tomatsaus. Det bidrar samtidig til å redusere matsvinnet. 

Tomatsaus

5 tomater eller bland med hermetiske tomater (San Marzano) - bruk det du har

2 dl kyllingkraft eller vann

2 sjalottløk

2 hvitløksfedd

½ chili

2 ss olivenolje

2 ss finhakket bladpersille

1 ts sukker 

Salt og nykvernet pepper
Rekkefølge

  1. Skold tomater
  2. Hakk løk og chili
  3. Lag saus

Fremgangsmåte

Skjær et kryss på toppen av tomatene og skold dem ved å koke opp vann og la tomatene ligge i ca15 sek. i vannet. Da blir det enklere å fjerne skinnet på tomatene. Del tomatene i biter.

Hakk hvitløk, chili og sjalottløk. Ha olivenolje i gryten og surr løk, hvitløk og chili et par minutter. Tilsett tomater og kraft og la det småkoke i noen minutter. Smak til med en teskje sukker og salt og pepper. Sausen kan brukes etter fem minutter, med blir bare bedre og bedre hvis den får stå å putre lenger. Vil du ha en glatt og fin saus kjører du den litt med en stavmikser. Ha i finhakket bladpersille til slutt. 

Kan oppbevares i glass med tett lokk i kjøleskapet noen dager.

Godt saus og mindre matsvinn!

translation missing: no.cart.general.title