arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Tomatsuppe

  To personer   Tomater



Ingredienser

Suppe

1 boks tomater

2 plommetomater

1 liten persillerot evt. sellerirot

1 hvitløksfedd

1 sjalottløk

1/2 chili

1/2 l kyllingkraft eller buljong 

2 ss Crème Fraîche

Olivenolje til surring

1/2 ts sukker

Salt og pepper

Bladpersille

Krutonger

2 loff- eller landbrødskiver

1/2 dl olivenolje

1 hvitløksfedd

Salt og pepper

Garnityr

Basilikum

2 egg


Rekkefølge

  1. Start med å hakke alle grønnsakene
  2. Når suppen koker setter du over eggene
  3. Sett ovnen på 150 grader
  4. Lag krutongene

Fremgangsmåte

Suppen

Hakk hvitløk, chili og sjalottløk. Surr alt i olje til det blir mykt (det skal ikke bli brunt). Tilsett boksen med tomater, grovhakkede plomme- tomater, sellerirot/persillerot og kraft i gryten. La suppen koke i ca. 20 minutter, til alt er mørt. Mos alt til en glatt suppe i foodprocessor eller stavmikser. Smak til suppen med finhakket bladpersille, sukker, salt og nykvernet pepper. Kok to egg i ca 8 minutter, slik at de ikke er helt hardkokte. Avkjøl i kaldt vann.

Krutonger

Ha oljen og hvitløken i en liten ildfast form. Kutt brødskivene i små terninger og vend inn i oljen. Ha på salt og pepper og stek i ovnen til de er gylne. Legg krutongene på kjøkkenpapir for at fettet skal renne av. Server med egg, Crème Fraîche, finhakket basilikum, krutonger eller godt brød til.

God middag!


translation missing: no.cart.general.title