
Tomatsuppe
To personer Tomater
Ingredienser
Suppe
1 boks tomater
2 plommetomater
1 liten persillerot evt. sellerirot
1 hvitløksfedd
1 sjalottløk
1/2 chili
1/2 l kyllingkraft eller buljong
2 ss Crème Fraîche
Olivenolje til surring
1/2 ts sukker
Salt og pepper
Bladpersille
Krutonger
2 loff- eller landbrødskiver
1/2 dl olivenolje
1 hvitløksfedd
Salt og pepper
Garnityr
Basilikum
2 egg
Rekkefølge
- Start med å hakke alle grønnsakene
- Når suppen koker setter du over eggene
- Sett ovnen på 150 grader
- Lag krutongene
Fremgangsmåte
Suppen
Hakk hvitløk, chili og sjalottløk. Surr alt i olje til det blir mykt (det skal ikke bli brunt). Tilsett boksen med tomater, grovhakkede plomme- tomater, sellerirot/persillerot og kraft i gryten. La suppen koke i ca. 20 minutter, til alt er mørt. Mos alt til en glatt suppe i foodprocessor eller stavmikser. Smak til suppen med finhakket bladpersille, sukker, salt og nykvernet pepper. Kok to egg i ca 8 minutter, slik at de ikke er helt hardkokte. Avkjøl i kaldt vann.
Krutonger
Ha oljen og hvitløken i en liten ildfast form. Kutt brødskivene i små terninger og vend inn i oljen. Ha på salt og pepper og stek i ovnen til de er gylne. Legg krutongene på kjøkkenpapir for at fettet skal renne av. Server med egg, Crème Fraîche, finhakket basilikum, krutonger eller godt brød til.
God middag!