arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Asparges

Asparges

av Mariann Tveter

2 måneder siden


Sesong:Mai til oktober

Anvendelig urt som fremmer andre smaker. Bladene på bladpersille kan brukes hele eller finsnittet. Urten passer godt til alle slags retter som kjøtt-, fisk- og grønnsaksretter og i sauser og supper. I varme retter tilsetter du persillen mot slutten av matlagingen. Stilkene til bladpersille er standard i bouquet garni. Krydderbuketten som brukes i kraftkoking.

Oppbevar urten kjølig, eller utendørs i krukke eller bed om sommeren. Bladpersille som er kuttet fra roten, oppbevares i kjøleskap ved 2–4 ºC i en plastpose eller tett plastboks. Store bunter med bladpersille kan settes i kaldt vann og stå i romtemperatur. Bytt vann ofte.

Du kan både fryse og tørke persille

Bladpersille er en smaksforsterker og kan derfor brukes sammen med de fleste andre urter. Sesongen for utevoksende bladpersille er fra mai til oktober. Veksthusprodusert omsettes hele året.

Tips til bruk opp: Persilleolje!

translation missing: no.cart.general.title