arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Basilikum

Basilikum

av Mariann Tveter

August 29, 2019


Sesong:Mai til oktober

En skjør plante som krever omtanke. Basilikum er typisk i middelhavsretter. En klassiker i salat med tomat og mozarella. Bruk bladene hele eller finsnitt dem. Urten passer til tomat- og pastaretter, salater og hvitløk. Basilikumpesto med hvitløk og pinjekjerner kan brukes til både kjøtt, fisk og pasta, og ikke minst som tilbehør på brødskiva. Til varme retter tilsetter du urten mot slutten av koketiden.

Oppbevar basilikum innendørs i romtemperatur. Urten er ømfintlig for trekk og direkte sollys. Basilikum trenger jevn fuktighet og skal vannes fra skålen. Basilikum som kjøpes på matbutikken kan med fordel plantes om, og deles i flere potter. Om sommeren kan basilikum stå utendørs i krukke. Skjerm den for vær og vind på en lun plass. Urten er spesielt utsatt for frost. Om vinteren er det lurt å pakke den inn på vei fra butikken, og sist med ikke minst; bruk den ofte!

Basilikum kan brukes sammen med andre urter som persille og gressløk.

Sesongen av utevoksende basilikum er fra mai til oktober. Veksthusprodusert basilikum omsettes hele året.

Tips til bruk opp: Pesto

translation missing: no.cart.general.title