arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Blåskjell

Blåskjell

av Mariann Tveter

2 måneder siden


Sesong:Hele året

Blåskjell er i sesong hele året, men oftest best høst og vinter. Blåskjell dyrkes på såkalte bøyestrekk. Vannrette systemer av tauverk som holdes oppe av bøyer. Fra disse linene henger tau der larvene som driver med vannmassene fester seg til tauet, og vokser til salgsbare blåskjell i løpet av 1-2 år.

Blåskjell omsettes ferske hele året, og den vanligste måten å tilberede skjellene på, er å dampe dem. De kan også brukes som tilbehør i supper. Skjellene tåler det meste av smaker som blant annet hvitløk, chili, ingefær, lime og krydderurtene koriander og dill. Damp dem i hvitvin, kokosmelk eller i vann. Skjellene passer også ypperlig som tilbehør til supper, og andre råvarer som for eksempel jordskokk.

Plukker du blåskjell i fjæra for tilberedning på strand eller i båt, må du huske å sjekke om det er trygt å høste. Det kan være perioder blåskjell ikke kan spises.

Ring matportalen.no - alltid!

translation missing: no.cart.general.title