arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Blek piggsopp

Blek piggsopp

av Mariann Tveter

August 29, 2019


Sesong:Juli til september

En av de enkleste soppene å lære og kjenne. Blek piggsopp er en vanlig sopp som er utbredt over store deler av landet. Den vokser for det meste i granskog. Den kjennes ved at den har pigger under.

Tilbered soppen i gryter, supper, stuing eller stek den sammen med løk. Sopp blir lett bedervet, så det er viktig å behandle den riktig. Tilbereder du ikke soppen samme dag, legg den direkte i fryseren, eller sett den utendørs i kurv, et skyggefullt sted. Blek piggsopp kan fryses. Forvelles før frys. Del soppen og kok den i litt vann i kjelen ned til halv størrelse.

Sopp deles inn i stjerner 1, 2 eller 3 etter hvor god den er på smak. Blek piggsopp har tre stjerner. Er du nybegynner er dette en av de enkleste soppene å lære.

Sopp er den råvaren du har behov for kunnskap før du plukker. Kontroller alltid med soppkontrollen om du er usikker.

God sopptur!

translation missing: no.cart.general.title