arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Breiflabb

Breiflabb

av Mariann Tveter

2 måneder siden


Sesong:Hele året

Ufisken som er blitt kjøkkenvarm

Breiflabb eller ulke, som den også kalles er i sesong hele året og omsettes fersk; hel, i skiver eller som filet.

Kulinarisk godbit

Breiflabb regnes som en kulinarisk godbit med smak av hummer. Fisken er forskjellig fra annen fisk ved at den har hinner som bør fjernes før tilberedning. Med sitt faste fiskekjøtt tåler breiflabben høyere varmebehandling enn andre arter.

Tilberedning

Generelt anbefales det å tilberede fisk på lav temperatur over lengre. Breiflabb kan stekes både i panne og ovn. Fisken kan dampes på rist, eller la den trekke med i en suppe. Breiflabben flaker seg ikke og passer ypperlig på grill.

Kjernetemperatur

Kjernetemperaturen ved servering 50-55 grader.

Godt tilbehør

Breiflabb er godt med rødvinssaus, sopp, bacon, hvitløk, timian og rosmarin og sammen med skalldyr i en fiskegryte.

Om breiflabb

Breiflabben kan bli opptil 2 meter lang og med en vekt på 80 kilo. Hodet utgjør halvparten av den totale lengden på fisken. I Norge har fisket etter breiflabb tradisjonelt vært bifangst. De senere årene har et direkte garnfiske utviklet seg. Dette fisket foregår i hovedsak på kysten av Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane.

De vanligste fangstredskaper er bunngarn, bunntrål og bunnline.

Nice to know

I andre land i Europa kalles breiflabben:
Monkfish, Anglerfish (UK) Baudroie commune (F) Seeteufel (D) Coda di rospo (IT) Rape (ES)

translation missing: no.cart.general.title