arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Dill

Dill

av Mariann Tveter

2 måneder siden


Sesong:Mai til oktober

Smaken minner om anis og persille. Dill passer som garnityr til sjømat som fisk og skalldyr, i salater og sammen med sild. Finhakket i dressinger, marinader, potetretter og sauser. Dill er også en viktig bestanddel i syltelake. Vesentlig i tilberedning av kreps er krondill. Er på sitt beste når den er 15-20 cm høy.

Oppbevar urten kjølig, eller utendørs i krukke eller bed om sommeren. Dill som er kuttet fra roten, oppbevares i kjøleskap ved 2–4 ºC i en plastpose eller tett plastboks. Bunter med dill kan settes i kaldt vann og stå i romtemperatur noen dager.

Sammen med andre urter som gressløk og bladpersille passer dill godt.

Sesongen for utevoksende dill er fra mai til oktober. Veksthusprodusert omsettes hele året.

translation missing: no.cart.general.title