arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Emner

Emner

av Mariann Tveter

En måned siden


Urkornet emmer kan spores til omkring 10 000 f.kr. Emmer oppsto som en krysning av vild enkorn og vill gress gedeøye, og er opprinnelsen til spelt. Emmer regnes som et av urkornene sammen med enkorn, spelt og svedjerug.

Kornet har en lengre modningstid enn andre kornsorter og fargen kan skifte fra grønt til purpur i løpet av vekstperioden. Emmer egner seg godt til blanding med andre melsorter. Det gir et mørk og aromatisk brød, med nøttaktig smak, som ikke kjennes fra annet mel. 

Korn males i prinsippet på tre måter, men innenfor disse finnes også graderinger. 

translation missing: no.cart.general.title