arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Fåresopp

Fåresopp

av Mariann Tveter

2 måneder siden


Sesong:Juli til september

Nøytral i smaken. Enkel å bruke sammen med krydret mat. Fåresopp finner du i gran- og blandingsskog over store deler av landet.

Fåresopp er nøytral i smaken og tåler sterkt krydret mat. Stek soppen før du anvender den i gryter, supper eller sauser. Det anbefales å tørke soppen for oppbevaring. Skjær den i skiver. Sett ovnen på svakeste varme, gjerne varmluft. Ha ovnsdøren på klem slik at fuktigheten slipper ut.

Sopp blir lett bedervet. Det er viktig å behandle den riktig. Tilberedes ikke soppen samme dag, legg den direkte i fryseren, eller sett den utendørs i kurv, et skyggefullt sted.

Sopp deles inn i stjerner 1, 2 eller 3 etter hvor god den er på smak. Fåresopp har 2 stjerner.

Sopp er den råvaren du har behov for kunnskap før du plukker. Kontroller alltid med soppkontrollen om du er usikker.

God sopptur!

translation missing: no.cart.general.title