arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Havre

Havre

av Mariann Tveter

En måned siden


Havre trives godt i det kalde og fuktige klima i Norden, og var lenge det mest dyrkede kornslag i Norge.

Kornet ble i stor grad benyttet til dyrefòr, men etter at traktoren overtok hestens arbeidsoppgaver i landbruket, har havren hatt sin nedgangstid.

Havre har alt unntatt gode bakeegenskaper. Som brødkorn alene, er havre like umulig å bake med som bygg. Kornet mangler gluten. Det må blandes med hvetemel eller annet mel, med gode bakeegenskaper, om havre benyttes til brødbakst. Opptil 20% havre kan brukes i bakst. Bakst av fint- og grovt sammalt mel gir et grovere brød.

translation missing: no.cart.general.title