arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Hummer

Hummer

av Mariann Tveter

August 29, 2019


Sesong:Oktober til desember

Havets kardinal. Det sies at fargen på hummer, etter at den er kokt, er like intens som kappene til kardinalene i Vatikanet. Derfor kalles den havets kardinal.

Hummeren omsettes levende, kokt, dypfryst eller hermetisert. Med sin delikate smak benyttes hummeren for det meste naturell. Den egner seg ypperlig, både som varm og kald rett, sammen med tilbehør som dressinger og majones.

De siste 50 årene er det skjedd en dramatisk nedgang i hummerbestanden. Det er derfor innført fredningsbestemmelser og minstemål.

Hummeren er et av våre største krepsedyr, men vokser sent. Kun 2-3 cm pr år. Hunnene blir først kjønnsmodne når de er ca 23 cm lange. Gytingen foregår om sommeren, og hunnen bærer rogn vinteren over til klekkingen i juni-juli ett år senere.

Det pågår forsøk med å utvikle hummeroppdrett. I tillegg drives også havbeite/utsetting for å styrke lokale bestander.

Eneste lovlig fangstredskap er hummerteine.

translation missing: no.cart.general.title