arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Hvalkjøtt

Hvalkjøtt

av Mariann Tveter

2 måneder siden


Sesong:Mai til august

Et tips om hvalkjøtt er å tilberede det som storfekjøtt.

Kjøttet er mørt og magert og har behov for lite steketid. Det kalles havets “vilt” og kan variere i farge.

Hvalkjøtt inneholder marint fett som er en god kilde til omega-3 fettsyrer. Når fettet kommer i kontakt med luft oksyderer det eller harskner og kjøttet får transmak. Legg kjøttet i en antioksidant som rødvin, farris eller melk så forsvinner transmaken.

Vågehval finnes i alle verdenshav og i Norge er fangsten regulert ved en konsesjonsordning med fangstkvote. Fangsten av hval foregår i kystnære områder spesielt fra Vestfjorden til Finnmark, ved Bjørnøya og Spitsbergen.

De vanligste fangstredskaper er granatharpun.

translation missing: no.cart.general.title