arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Hyse

Hyse

av Mariann Tveter

August 29, 2019


Sesong:Hele året

Hyse eller kolje, som den også blir kalt, er en av våre viktigste matfisker.
Fisken omsettes fersk som hel fisk, filet eller saltet og røykt. Hysa kan stekes eller kokes og egner seg ypperlig til fiskemat som fiskekaker, fiskeboller og fiskepudding.

Godt tilbehør til hysa kan være bacon, gulrøtter, ertepurrè, potetmos, soyasmør og karamellisert løk.

Hysa er en bunnfisk som finnes på 40 - 300 meters dyp. De viktigste gytefeltene er i Nordsjøen, langs eggakanten fra Møre og Romsdal og ved Sørvest-Island og Færøyene. Bestanden av Hyse nord for 62 breddegrad N er i god forfatning og produserer årsklasser som vil gi grunnlag for et godt hysefiske fremover. Mer restriktive kvoter har bestanden i Nordsjøen som de senere årene har hatt flere svake årsklasser.

De vanligste fangstredskaper er snurrevad, trål, line og garn.

translation missing: no.cart.general.title