arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Kamskjell

Kamskjell

av Mariann Tveter

En måned siden


Sesong:Hele året

Kamskjell er i sesong hele året, men den har rogn kun deler av året, avhengig av landsdel. Kamskjell selges ferske, frosne eller i lake. Det kan tilberedes rått, stekt eller gratinert.

Kamskjellet finnes fra et par meters dyp og ned til flere hundre meter. De største forekomstene er allikevel mellom 10 og 30 meter. Skjellet er tvekjønnet og rognsekken ligger i en bue foran muskelen. Den oransje delen er egg mens den gråhvite delen er melke. Gytingen foregår i sommerhalvåret og skjellene bruker 4-5 år på å nå salgsstørrelsen på 10-12 cm.

I Norge fangstes kamskjell stort sett ved dykking. På svensk kalles kamskjell "pilgrimsmussla". Skjellene friver nemlig den rene masseforflytningen. Dykkere kan fortelle om områder som er rensket for kamskjell en dag, for så kort tid etter å være fylt med godt voksne skjell.

translation missing: no.cart.general.title