arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Kantarell

Kantarell

av Mariann Tveter

2 måneder siden


Sesong:Juni til september

Skogens kardinal, fordi den er lett gjennkjennelig. Kantarell finner du over hele landet og den liker seg i blandingskog. Den kalles skogens kardinal, lett å kjenne, sjelden markspist.

Kantarell kan brukes til sauser, supper, i gryter eller stek den med et godt brød til. Kantarellen oppbevares fryst eller tørket. Forvelles før den fryses. Del kantarellen i to eller fire og kok den i en kjele med vann til halv størrelse. Tørke den i ovnen på lavest temperatur, gjerne varmluft. Ha ovnsdøren på gløtt slik at fuktigheten slipper ut.

Sopp er ferskvare. Tilberedes ikke soppen samme dag, legg den direkte i fryseren, eller sett den utendørs i kurv, et skyggefullt sted.

Sopp deles inn i stjerner 1, 2 eller 3 etter hvor god den er på smak. Kantareller er en tre stjerners sopp.

Sopp er den råvaren du har behov for kunnskap før du plukker. Kontroller alltid med soppkontrollen om du er usikker.

God sopptur!

translation missing: no.cart.general.title