arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Kongekrabbe

Kongekrabbe

av Mariann Tveter

En måned siden


Sesong:Oktober til desember

Kongekrabben omsettes vanligvis kokt, men også rå frossen. Kongekrabben eller kamtsjatkakrabbe, som den også heter, regnes som en delikatesse. Server den naturell eller gratinert. Smaken ligger mellom hummer og krabbe.

Krabben hører ikke naturlig til i norske farvann. Det var russiske forskere som på 60-tallet introduserte kongekrabben til Barentshavet fra den russiske Stillehavskysten. Hensikten var å øke verdigrunnlaget for befolkningen i Murmansk. Siden har krabben spredd seg østover og vestover i det sørlige Barentshavet. Norge forvalter ressursen sammen med Russland. Norske interesser er å forhindre at den sprer seg til nye områder. Forvaltningen har som hovedmål å holde bestanden nede.

Vanligste fangstredskaper er teine.

translation missing: no.cart.general.title