arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Koriander

Koriander

av Mariann Tveter

August 29, 2019


Sesong:Mai til oktober

Typisk i meksikansk salsa og i det asiatiske kjøkken. Koriander er en av de mest brukte urtene i både det mexicanske og det asiatiske kjøkken. Bruk bladene hele eller finsnitt dem. Stilken kan også benyttes. Korianderfrø er mye brukt i ulike typer curry paste og salsa. Mange har et elsk/hat-forhold til koriander. Urten har en kraftig smak og det kan være en idé å prøve seg frem. Koriander smaker godt både i salater, salsa, curryblandinger, supper og gryter. Tilsett urten mot slutten av koketiden for å unngå for mye varmebehandling.

Oppbevar urten kjølig, eller utendørs i krukke eller bed om sommeren. Koriander som er kuttet fra roten, oppbevares i kjøleskap ved 2–4 ºC i en plastpose eller tett plastboks. Store bunter kan settes i kaldt vann og stå i romtemperatur. Bytt vann ofte.

Koriander og mynte er en god kombinasjon. Urten smaker også godt sammen med andre krydder som ingefær, chili og hvitløk.

Sesongen for utevoksende koriander er fra mai til oktober. Veksthusprodusert koriander omsettes hele året.

Tips til bruk opp: Pesto med koriander og pistasjnøtter!

translation missing: no.cart.general.title