arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Lange

Lange

av Mariann Tveter

2 måneder siden


Sesong:Hele året

Med sitt faste, hvite og smakfulle kjøtt kan den minne litt om torsken.
Fisken har fått navn etter sin langstrakte kropp. Lange omsettes hel eller som filet og kan stekes og kokes. Den egner seg godt til fiskemat som fiskekaker og fiskeboller.

Fisken kan bli opptil 180 centimeter og forekommmer for det meste på 60 til 1000 meters dyp. I Norge er det mest Lange mellom Stad og Vesterålen. Det fiskes Lange hele året, også som bifangst ved annet fiske.

De vanligste fangstredskaper er bunnline og bunngarn.

translation missing: no.cart.general.title