arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Lyr

Lyr

av Mariann Tveter

En måned siden


Sesong:Hele året

Lyr tas vanligvis som bifangst under torskefisket. Fisken omsettes fersk som hel fisk eller filet. Lyr er svært godt egnet til farse som fiskekaker, fiskeboller og fiskepudding. Den kan i tillegg både stekes og kokes.

Lyren lever i de frie vannmassene ned til 200 meter dyp. Arten forekommer i Norge i varierende antall langs sør- og vestkysten. Lyren er en varmekjær art og først om vinteren vandrer den ut på dypere vann.

De vanligste fangstredskaper er garn, trål og dorg.

translation missing: no.cart.general.title