arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Lysing

Lysing

av Mariann Tveter

2 måneder siden


Sesong:Mai til november

Fisken har en mild sødmefylt smak med hvitt fast og mørt kjøtt. Lysing omsettes fersk i hel, filet eller i loin. Den egner seg stekt, grillet og ovnsbakt. Ovnsbakt lysing med fennikel anbefales.

Fisken er en av de mest ømtålige fiskeslagene og kjøttet tåler dårlig støt. Med garn som fangstredskap har fisken en tendens til å vikle seg inn i garnene. Dette kan være utfordrende og skaper ekstra arbeid for fiskere som må behandle lysingen med forsiktighet.

Lysing fangstes langs norske kysten nord til Helgeland. Den er utbredt også vest og øst i Atlanterhavet. Syd i Europa er lysing ettertraktet og salgsprisen er god.

De vanligste fangstredskaper er garn.

translation missing: no.cart.general.title