arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Makrell

Makrell

av Mariann Tveter

August 29, 2019


Sesong:April til november

Den fjerde mest spiste fisken i Norge.

Fersk omsettes makrellen hel eller i filet. Fisken er anvendelig som varmrøykt, kaldrøykt og pepperrøykt. Fersk makrell kan stekes, kokes, grilles, røykes, syltes og graves. Makrellen er den fjerde mest spiste fisken i Norge som hermetisert pålegg, i flere varianter.

Fisken er en pelagisk, hurtigsvømmende fisk. Om sommeren og utover høsten opptrer makrellen i store stimer langs kysten. Årlig fangst av norske fiskere er årlig mellom 140 000 og 160 000 tonn makrell.

De vanligste fangstredskaper er ringnot, pelagisk trål, garn og dorg.

translation missing: no.cart.general.title