arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Mynte

Mynte

av Mariann Tveter

2 måneder siden


Sesong:Mai til oktober

Mynte er velsmakende i is, kaker og desserter – i drinker som Mojito – eller i salater og andre grønnsaksretter. Brukes finhakket eller i hele blader. Urten smaker også godt til melon og annen frukt.

Oppbevar urten kjølig, eller utendørs i krukke eller bed om sommeren Det er lett å få den til å trives. Mynte utvikler et stort rotsystem og bør derfor pottes om slik at den får ny næring. Røttene vokser horisontalt og setter nye skudd. Sett den derfor ikke i staudebeddet med mindre du vil ha mynte overalt. Stilker som er kuttet fra roten, oppbevares i kjøleskap ved 2–4 ºC i en plastpose eller tett plastboks. Bunter med mynte kan settes i kaldt vann og stå på benken i noen dager.

Bruk gjerne mynte sammen med andre urter som koriander, sitronmelisse eller sitronverbena.

Sesongen for utevoksende mynte er fra mai til oktober. Veksthusprodusert omsettes hele året.

Når Cubanerne lager Mojito slås mynten mot håndflaten for å få frem smaken!

translation missing: no.cart.general.title