Sesong:Mai til oktober
Rosmarin er fremfor alt det franske kjøkken. Urten passer godt til vilt og fete kjøttretter da krydderet bryter med den fete smaken. Egner seg ypperlig til retter av lam, svin, kylling, grønnsaker og poteter. En klassiker er lammestek med rosmarin og hvitløk. Ved skinnsteking av fisk, tilsett en kvist rosmarin sammen med smør mot slutten. Øs over fisken. Ved tilberedning av kjøtt kan små kvister rosmarin puttes inn i naturlig åpninger i kjøttet før steking, eller legg en kvist på grillen sammen med kjøttet. Urten tåler godt å koke med i matretter.
Tåler ikke frost, den bør stå lyst og luftig og er glad i sol. Planten bør tørke opp mellom hver vanning. Rosmarin kan med fordel tørkes.
Rosmarin passer godt sammen med andre urter som persille og gressløk.
Sesongen for utevoksende rosmarin er fra mai til oktober. Veksthusprodusert omsettes hele året.