arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Røye

Røye

av Mariann Tveter

En måned siden


Sesong:Hele året

Ishavsrøye er navnet på oppdrettet røye.

Fisken omsettes fersk hel eller i filet eller som gravet, speket, røykt og raket. Røya kan stekes, kokes og egner seg ypperlig på grillen.

For tusenvis av år siden, da iskappen over Norge trakk seg tilbake, hadde ishavsrøye allerede tilpasset seg de røffe, kalde og utfordrende omgivelsene som preget det arktiske landet vårt. Fisken hadde utviklet et vandringsmønster hvor den vekslet mellom ferskvann på land og det salte vannet i havet.

Det finnes to typer røye. Den anadrome, som vandrer fra ferskvann til sjøen, og den stasjonære som lever hele livet sitt i ferskvann. Ishavsrøye er foruten å være Norges eldste ferskvannsfisk også den som lever lengst nord.

translation missing: no.cart.general.title