arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Salvie

Salvie

av Mariann Tveter

August 29, 2019


Sesong:Mai til oktober

Aromatisk, bitter og dominerende smak
Salvie passer godt til fet mat som svin, lam og i farseblandinger. Urten kan brukes i supper med gresskar eller sammen med poteter. Kok potetene nesten møre, surr i stekepannen med smør og salvieblader. Ravioli i salviesmør smaker himmelsk. Hele salvieblader kan kokes med i varmretter eller ved grilling av kjøtt- og fiskeretter.

Oppbevar urten kjølig, eller utendørs i krukke eller bed om sommeren. Planten trives i mye lys. Salvie kan gjerne tørkes.

Sesongen for utevoksende salvie er fra mai til oktober. Veksthusprodusert omsettes hele året.

Tips til bruk opp: Salviesmør!

translation missing: no.cart.general.title