arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Sei

Sei

av Mariann Tveter

2 måneder siden


Sesong:Hele året

En av våre viktigste kommersielle fiskearter.

Sei omsettes fersk som hel, stykker filet eller loin. Seien kan kokes, stekes eller grilles og egner seg ypperlig til fiskekaker og i fiskesuppe.

Seibestanden i norske farvann deles gjerne i to, nord og sør for 62 N breddegrad og de holder seg på et stabilt nivå. Seien er en stimfisk som kan samle seg i store mengder der det er godt med mat.

De vanligste fangstredskaper er bunntrål, snurrevad, snurpenot, garn og juksa.

translation missing: no.cart.general.title