arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Sild

Sild

av Mariann Tveter

August 29, 2019


Sesong:Hele året

Vårgytende sild er den største bestanden. Sild er i sesong hele året, med vintersild fra januar til mars, feitsild fra juli til desember, fjordsild fra august til april og nordsjøsild fra januar til mars.

Fersk sild omsettes hel eller i filet. Bearbeidet sild finnes i svært mange varianter som saltet, varmrøykt, kaldrøykt og ulike typer påleggsild. Fersk sild egner seg godt til panering og steking og takler det meste av tilbehør. Godt drikke til sild er øl og aquavit.

Som følge av en stor teknologisk redskapsutvikling på 60 tallet ble sildebestanden nesten utfisket. Strenge reguleringer i nesten 20 år har gjort bestanden robust igjen og bidrar til store fiskerier.

De vanligste fangstredskaper er ringnot, pelagisk trål og garn.

translation missing: no.cart.general.title