arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Steinbit

Steinbit

av Mariann Tveter

2 måneder siden


Sesong:Hele året

Ufisken ingen ville spise er i dag en kulinarisk godbit.

Steinbit, eller gråsteinbit, omsettes fersk som filet eller fryst. Fisken er fast i kjøttet og har mange muligheter på middagsbordet. Den kan kuttes i strimler eller biter til wok pannen. Fisken kan stekes og på grillen er den lett å håndtere med sin faste konsistens.

Steinbiten har et karakteristisk kjeveparti naturlig tilpasset sin egen føde som består av kråkeboller, muslinger, snegler og krabber. Steinbiten lever hovedsaklig på steinbunn med tang og den gyter i månedene november til februar på 40 til 200 meters dyp.

De vanligste fangstredskaper er bunntrål, bunnline og bunngarn.

translation missing: no.cart.general.title