arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Steinsopp

Steinsopp

av Mariann Tveter

August 29, 2019


Sesong:Juni til juli

Soppen som er høyest verdsatt i Europa. Steinsopp vokser i barskog eller blandingskog. Steinsoppen er kjøttfull og kan brukes til alt det er naturlig å bruke sopp til. Soppen er takknemlig å bruke som kjøtterstatning for vegetarianere på grunn av konsistensen.

Oppbevares tørket eller fryst. Skjær den i skiver og tørk den. Ovnen på svakeste varme, gjerne varmluft med ovnsdøren på klem, slik at fuktigheten slipper ut. Forvelles før frys. Del soppen og kok den i litt vann i kjelen ned til halv størrelse. Sopp blir lett bedervet, så det er viktig å behandle den riktig.

Tilbereder du ikke soppen samme dag, legg den direkte i fryseren, eller sett den utendørs i kurv, et skyggefullt sted.

Sopp deles inn i stjerner 1, 2 eller 3 etter hvor god den er på smak. Steinsopp har tre stjerner.

Sopp er den råvaren du har behov for kunnskap før du plukker. Kontroller alltid med soppkontrollen om du er usikker.

God sopptur!

translation missing: no.cart.general.title